Historie

De blik is gericht op de toekomst. Met aandacht voor historie en behoud van traditie en vakmanschap. Graag blikken we met u terug op het ontstaan van ons bedrijf door stil te staan bij belangrijke mijlpalen en ontwikkelingen. Zo is het ontstaan. In 1920 ligt de basis van ons bedrijf en onze waarden en normen. Dit houden we vast, tot in de eeuwigheid.

1920

De inschrijving van “Electrotechnisch Bureau De Hooge-Gouweloos & Co” bij de Kamer van Koophandel te Rotterdam vindt plaats in 1920 op 4 oktober. Het bedrijf is dan gevestigd aan de Hartmanstraat 9 in het centrum van Rotterdam.

De organisatie groeit in deze jaren snel naar een omvang van 40 medewerkers en installeert licht- en krachtinstallaties, voornamelijk in kantoren, winkels en bedrijfsgebouwen.

Naast nieuwbouw en renovatie wordt de omvang van service, onderhoud en beheer in de loop der jaren steeds belangrijker. Het bedrijf kent talrijke gerenommeerde opdrachtgevers, zoals de gemeente, de rijksoverheid, het gevangeniswezen, universiteiten en hogescholen, winkels en diverse fabrieken.

1922

In 1922 vindt de verhuizing plaats van de Hartmanstraat naar de Jacobusstraat 42 in het centrum van Rotterdam. In dit jaar treedt ook J. de Hooge uit het bedrijf en blijft Daniël Willem Gouweloos Senior als enig directielid over.

1946

Als echt Rotterdams bedrijf was Gouweloos na de Tweede Wereldoorlog betrokken bij de wederopbouw in- en rond Rotterdam. Zo spreken de herbouw van de Van Ghentkazerne, de fabriek van Heineken en winkels van Jamin tot de verbeelding.

Op 23 december 1947 overlijdt Daniël Willem Gouweloos Senior op 54-jarige leeftijd. Daniël Willem was een van de oprichters van Gouweloos.

1952

Daniël Willem (Daan) Gouweloos Junior komt op 22-jarige leeftijd als directeur in het bedrijf.

1958

Aan de Bornissestraat is naar ontwerp van het Rotterdamse architectenbureau Wm. en Ben Lengkeek een nieuw bedrijfspand met kantoor en dienstwoning gebouwd. In 1958 verhuist Gouweloos van de Jacobusstraat naar dit nieuwe pand in de Spaansepolder te Rotterdam. 

1962

De verhuizing van de Bornissestraat naar het eigen pand in Rotterdam-Noord aan de Zaagmolenstraat 162 vindt plaats in 1962.

1970

In 1970 wordt het 50-jarig bestaan van Gouweloos gevierd. Het in 1967 opgerichte “D.W. Gouweloos Elektrotechniek N.V.” wordt in 1972 omgezet van N.V. naar B.V. Dat medewerkers zich nauw verbonden voelen met Gouweloos was ook al in de jaren 70 het geval. In deze jaren is er sprake van diverse jubilarissen. Zo zijn er vijf medewerkers 25 jaar, een medewerker 40 jaar en een medewerker 50 jaar in dienst.

1988

In 1988 wordt de naam “Gouweloos Elektrotechniek B.V.” bij de Rotterdamse Kamer van Koophandel ingeschreven en gaan de aandelen van D.W. (Daan) Gouweloos over aan de heren K. (Koen) Gouweloos en J.F. (Hans) Moerman, die vanaf dat moment tevens de directie voeren.

2004

In 2004 treedt de heer Moerman terug en wordt de heer K. Gouweloos algemeen directeur. De heren M.C. (Marco) van der Leer en H.J. (Hans) van der Meij worden in dat jaar respectievelijk als technisch- en commercieel directeur benoemd en worden tevens medeaandeelhouder. Een jaar later wordt de eerste - inmiddels traditionele - haringparty gevierd.

2013

Op 25 februari 2013 overlijdt de heer ing. D.W. Gouweloos, oud-directeur/eigenaar en commissaris van Gouweloos Elektrotechniek B.V. Daan Gouweloos werd al op heel jonge leeftijd directeur van ons bedrijf. Decennialang was hij de motor en spil en werd gewaardeerd als deskundig bestuurder.

In 2012 en de eerste helft van 2013 zijn de gevolgen van de economische crisis duidelijk merkbaar voor Gouweloos. Door op tijd de bakens te verzetten, is het Rotterdamse Gouweloos in staat krachtiger dan ooit in te spelen op de wensen van onze bestaande en nieuwe klanten. De met alle medewerkers gezamenlijk bepaalde missie en visie is een belangrijke mijlpaal in deze jaren.

De nauwe betrokkenheid en inzet van alle medewerkers en de frisse missie, visie, strategie en strakke organisatie dragen in 2014 bij aan het sterk verbeterde rendement en tevreden trouwe en nieuwe klanten, medewerkers, leveranciers en partners.

2015

In de voorgaande jaren hebben we het wagenpark al deels uitgerust met steeds energiezuiniger wagens. In 2015 dragen we bij aan een beter milieu door de aanschaf van hybride- en volledig elektrische voertuigen en een significante uitbreiding van onze zonnepaneelinstallatie.

Medio 2015 wordt het bestuur van de besloten vennootschap Gouweloos Elektrotechniek gevormd door Koen Gouweloos en Dennis van Bebberen. Inmiddels is Van Bebberen toegetreden als aandeelhouder.

In 2015 bestaat Gouweloos 95 jaar! Hier wordt dit jaar uitgebreid bij stilgestaan. Deze gelegenheid wordt bovendien gebruikt om een nieuwe mijlpaal te slaan met een brede, herkenbare en 'nieuwerwetse' uitstraling. De komende jaren zien we met vertrouwen tegemoet!

2016

In het jubileumjaar 2016 is de nieuwerwetse uitstraling van Gouweloos gepresenteerd. De oude en vertrouwde huisstijl wordt ingeruild voor een nieuwe en herkenbare uitstraling waarmee de vernieuwing van de afgelopen jaren wordt onderstreept.

2019

In januari 2019 is duidelijk dat Gouweloos Techniek een raamcontract gegund krijgt van de gemeente Rotterdam. En dat is leuk! Want we onderhouden nu heel mooie panden zoals het monumentale Stadhuis aan de Coolsingel en ‘De Rotterdam’ op zuid. Hiermee verstevigen we onze positie en binding met die fijne stad en de regio. Bovendien vieren we volgend jaar ons 100-jarig jubileum. Hoe gers is het dat we in ons jubileumjaar zo sterk verbonden zijn met de stad! 

Na zich jaren voor Gouweloos te hebben ingezet heeft Dennis van Bebberen in goed overleg besloten te stoppen als directeur van Gouweloos. Om de continuïteit en stabiliteit voor alle betrokkenen te waarborgen heeft Koen Gouweloos de aandelen van Dennis overgenomen en zijn taken overgedragen gekregen. Koen heeft per heden de dagelijkse directie op zich genomen en zal het bedrijf in goed overleg met de medewerkers leiden.

We kijken met trots terug op 100 jaar ondernemen! En wat een mooie jaren hebben we gehad. Met toonaangevende opdrachtgevers als Unilever, Hogeschool Rotterdam, het Rijksvastgoedbedrijf, Microsoft en zo kunnen we nog wel even door gaan. Een hardwerkende organisatie die zich kenmerkt door de Rotterdamse slogan ‘niet lullen maar poetsen’  met aandacht voor het individu. En dat kenmerkt ons, ook nu, vandaag de dag. Het gaat er niet om wat je doet, maar hoe je het doet. Dit blijkt wel uit ons vast relatiebestand, waar wij trots op zijn en in blijven investeren! Ook de komende 100 jaar! Wij zijn er klaar voor en gaan er met vernieuwde frisse energie weer vol tegenaan! 

Na 38 jaar heeft directeur Koen Gouweloos mede vanwege zijn leeftijd besloten om een nieuwe eigenaar te zoeken voor zijn bedrijf. Dit heeft geleid tot de overname van Gouweloos Elektrotechniek door Antea Participaties en Buy-In manager Jurriaan Kasius op 15 april 2021.

Voor Antea is dit de eerste participatie binnen de elektrotechnische installatiebranche en heeft er hoge verwachtingen van. Roelant Scheepens, partner van Antea Participaties, sprak over Gouweloos als: “Een parel in deze sector. Het bedrijf bestaat ruim 100 jaar, heeft een trouwe, breed gespreide klantenkring en vakkundig personeel.”
Antea gaat dit samen met Jurriaan doen, die de dagelijkse gang van zaken gaat leiden als Algemeen Directeur. Door zijn jarenlange managementervaring als (commercieel) directeur binnen een groot internationaal bedrijf beschikt hij over de juiste kwaliteiten om samen met het team van Gouweloos het bedrijf verder te brengen.

 

Gouweloos 100 jaar
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background